December

December

tisdag 25 april 2017

Uppdatering

Har haft paus från bloggen - har varit dålig och har inte jobbat och inte heller öppnat datorn.

Skärtorsdag runt 21 så slogs fötterna undan på mig.

Hade pysslat runt i köket och fixat och donat lite. Jobbat hade jag också gjort och jag satte mig en stund i soffan för att åka och hämta dottern som slutade 21 och när jag satt i bilen så var det så tydligt.

Blev illamående av trötthet och energin försvann som vatten i ett badkar där man drar ur proppen. En plåga att köra hem och gå in från bilen.

Kunde bara lägga mig!

Inte borsta tänder, inte nattkissa eller ta mediciner - på en god stund för jag kunde bara ligga och låta det ebba ut det värsta innan jag kunde lägga mig och sova.

Fredag och en dag som tillbringades i sängen till största delen - helt utmattad. Långfredag och allt. Men klev upp lagom till att vi skulle fixa middag.

Vi grillade - en tradition som vi har skapat. Grilla till påsk och grilla lamm. Så det blev gjort och barnen fixade med resten av maten. Potatisgratäng med mycket vitlök och sallad. Vi grillade också heta korvar, kyckling, majs och sparris.

Vi hade sen mat i dagarna 3!

Och jag fick gå och lägga mig efteråt och där låg jag sen.

Lördag och sängen var mitt läge långt fram på em då vi åkte och handlade jag och dottern. Påskafton och hon tyckte att lite festligare kunde vi ha det. Hon hade sett ett recept på toast skagen så ner till ica och köpa räkor i lag och annat som behövdes och medan jag sen vilade igen så gjorde mina barn middag.

Så efter en god förrätt och middag så blev det mer vila i sängen. Men jag kunde på lördagen titta på tv. Så jag såg en massa serier som jag inte sett klart på och följer. Tur det finns play nuför tiden.

Det blev mycket sömn men ändå så var kroppen slut.

På söndagen så gjordes det inte mycket heller. Jag körde min son till en kompis och hämtade hem honom på natten - han fick ringa och väcka mig.

Så kom då vardagen och en ny arbetsvecka - jag fixade det inte. Kunde inte. Orkade inte, ville inte så jag fick sjukskriva mig och det är första gången på alla år som jag varit så slut och varit hemma från jobbet så länge pga av detta.

Så jag har gjort minsta möjliga och jag var på vårdcentralen på onsdagen som alltid och där fick sköterskan boka in mig på en läkartid.

Och jag vill att man kollar alla mina värden - har det strulat där. Dom ska också kolla sköldkörteln för det har inte gjorts på 1,5 år.

Det är så mycket som ger samma symptom och jag vill kolla om det är något som kan förbättras så jag vill att dom tittar på:

Pollenallergi
Klimakteriet
Förkyld i evigheter - Twar
Sköldskörtel
Övriga värden

Har varit täppt i näsan och haft förkylningskänslor i - ja sen före jul - man glömmer ju!

Men det är ständigt täppt näsa, hosta - torrhosta i bröstet och allmäntillståndet.

Jag hoppas att det är tex Twar så kan man få bot och bli bättre. Att gilla läget pga fibron och ME är ju inte så kul.

Tänkte att jag i alla fall skulle åka till yogan i onsdags och innan så stannade vi till på skoaffären.

Jag provade och hittade 2 par skor - båda nedsatta. Och jag blev helt slut av att prova några skor så yogan blev därefter - mest vila.

Jag köpte ett par sneakersliknande skor från Rieker och ett par röda ankelboots från Gabor.



Ankelbootsen har jag ingen bild på och hittar ingen på nätet heller.

Sen gick resten av veckan - to, fr, lö, sö och det blev mycket vila men också lite utevistelse i trädgården.

På torsdagen så låg jag hela dagen tills det blev dags att ta en dusch, tvätta håret och klä på mig riktiga kläder och inte bar gå och dra i mjukiskläder. Det blev också fönat hår och sen ett möte i bostadsområdet - mitt allra första som jag redan när jag såg lappen tänkte vara med på.

Och för en stund där så kunde jag känna mig rätt normal, prata med grannar och ha det rätt trevligt.

Sonen har jag hämtat hem om nätterna men förra veckan var det bara 3 av 5 dagar. Måndag var det ju påsk och i fredags var han ledig så det var väldigt skönt.

Bara någon enstaka runda med hunden har jag tagit och då korta förutom en dag då vi gick lite längre jag och dottern.

Det är tärande att inte må bra oavsett om det är en vanlig förkylning eller om det är något annat. Är så less på att inte må bra.

Less på att känna det som om jag har feber och influensa. Att vara så otroligt energilös och trött men ändå inte kunna få den vilan som gör att man vaknar pigg.

Ont i kroppen har jag också men när det var som värst så var värken inte så påtaglig. Men nu är det både här och där. Ländryggen är bedrövlig. Och yogan - det lilla jag ändå kunde göra var skön då jag kunde sträcka ut mig lite men absolut inte tillräckligt. Gick på yogan i söndags också men det var samma stela trötta kropp.

Den här veckan är jag på jobbet även om jag lätt hade kunnat ligga kvar i sängen men det finns ju också en självbevarelsedrift som gör att - nej - detta går inte an.

Men jag tar det rätt lugn och gör inte så mycket som är för avancerat och jobbigt för hjärnan. Jag skrev ut lite etiketter igår och ska plasta in lite papper idag.

Det är jobb på lördag då vi har en tävling som jag vill vara med på. Jag har mitt ansvarsområde som jag haft sen jag började jobba här och det är ju bara kul men jag kommer nog också vara väldigt trött efteråt. Då är det tur att det är ledig dag på måndagen.

Igår var vi iväg jag och dottern - hon har en kudde hon köpt på mio och ville ha en till och samtidigt ville hon in på en elektronikbutik och titta på en sak där - så sagt och gjort. Efter jobbet hämtade jag upp henne och så for vi.

Kanske inte det klokaste att göra för min del men vi hade ingen annan dag att göra det på. Och jag fick ju också ta del av shoppingen :)

På mio så hittade hon sin kudde och bland rean hittade vi också en stor ullmatta i ............. rött! Den ska jag ha under köksbordet för där har jag inte någon matta idag och det kommer bli perfekt. Och sen var den på rea och halva priset så 600:- var ett bra fynd för denna och dottern betalade :) - hon tycker om att skämma bort mig.

Vi gick förbi en stol och den så ju så där underbart skönt ut. Med fårskinn och så kunde man ändra på ryggstödet - en sån skulle jag få när jag ska in på hemmet - ca 20000:- så det är något att se fram emot :))


Och sen har hon då investerat i en massagedyna som man har i en stol. Så skönt - den har jag redan använt både igår och idag.

Monica Gustafsons foto.

Har haft en liten men den har nu lagt av och vi är en familj med trötta dåliga ryggar alla tre så sonen sa att han betalar halva och så delar dom på detta och jag glider bara med i användandet.

Satt en stund innan jobbet idag och det var så skönt. Speciellt när man kan ha värme på också. Ett bra köp.

Sen igår så lyxade vi till det till middag - in på Ikea och kyckling, bea och pommes - yammi.

Och inte blev det så mycket handlat där inte. Vi hade egentligen inget ärende dit men alltid kul att gå där och titta men nu byggde dom om så det var lätt gjort.

Ja - jag är bortskämd av mina barn. När jag var på semestern så fick ett halsband och tillhörande armband.

Det är samma typ som på den här bilden.

Annika

Bildresultat för tenntrådsarmband
Och sen tidigare har jag ju ett med jämtlandsfärgerna också. Är så nöjd.

Bildresultat för tenntrådsarmband jämtland


Och påsk utan påskekrim!

Har lyssnat på en bok som utspelar sig i Jämtland - Nässelfeber - riktigt bra och nu lyssnar jag på Camilla Läckbergs senaste - Häxan.

Häxan - Camilla Läckberg

Har inte lyssnat så mycket på böcker som jag skulle önska - det är så många nya böcker ute nu som jag vill lyssna på. Och jag har inte orkat lyssna heller när jag bara legat.

Men när jag åker och hämtar sonen så blir det ju minst en halvtimme.

Vädret - riktigt aprilväder. Det är regn, hagel, snö, blåst, sol, ruggigt och eländig. Och jag har inte bytt till sommardäck men idag bar sonen dom till bilen så jag hade tänkt göra det idag - men nej - inte med detta väder inte. Vill inte åka mitt i natten och hämta sonen och det är halkigt så det får vänta.

Ett långt inlägg och nu ska jag göra lite lite mer nytta innan jag åker hem.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Du har inte funderat på att ta en spruta B12 till i veckan ett tag? För att se om du blir lite piggare på det.
    Kramis! ♥

    SvaraRadera