December

December

fredag 4 augusti 2017

Fredag!

Det är fredag och det är skönt att ha haft en kort vecka att börja med efter semestern. Jag är så trött trots att jag sovit bra i natt och natten innan.

Men det sitter något i kroppen. Igår satt jag i soffan och slötittade på tv när jag helt plötsligt blev heltäppt i näsan och kände mig förkyld och eländig.

Och inte kunde jag bara gå och lägga mig heller för dottern skulle hämtas.

Men snart är det slut på sånt.

Under semestern har jag haft ett par kraschar också. En större precis i början och en mindre senare. Så första helgen på ledigheten gick till att bara vila.

Men vila är ju viktigt men det är ju också så svårt att göra det när jag känner mig rastlös och vill så mycket.

Det är ändå ett ljus i tunneln.

När det blir höst och september och båda barnen har flyttat ut. Jag har fått ordning på mitt hem som jag vill ha det så kommer lugnet och ron - det är i alla fall det som jag hoppas och tror på.

Det blir första gången på 30 år som jag bor helt själv igen. Skilsmässan i alla ära så var det ju då inte så att jag ändå kunde bestämma helt själv. Då hade jag ju barnen att tänka på och att dom också skulle bo hemma hos mig och det skulle fungera om det så var varannan vecka.

Sen blev det ju permanent varje vecka och det har ju anpassats efter det läget.

Men nu - nu kommer ju barnen på besök och jag får styra och ställa helt i mitt nygamla hem. Det ska bli skönt.

Samtidigt kommer det bli konstigt och kanske kommer jag in i en liten svacka av ledsamhet och ensamhet. Men dom är ju inte långt bort och dom kommer ju hälsa på :)

Nu åskar det och det har regnat och då menar jag regnat - rejält idag. I skurar. Och så kommer en liten blå himmel och så ösregnar det igen och nu mullrar det också. En stugsittarväder.

Det får bli ikväll. Tv under en filt med kanske levande ljus. Jag och dottern ska iväg efter jobbet och fixa födelsedagspresenter. Kusinerna på pappans sida fyller år. 15 och 20 så det är ett gemensamt kalas för dom fyller båda två nu i augusti. Så i morgon är det kalas kl 15:00.

Sonen ringde och berättade att han åkte iväg med kompisar så den middag jag tänkt idag får vi ta en annan dag och kanske vi ska gotta oss med lite thaimat idag jag och dottern.

Det som är bra med dagens väder och de senaste dagarnas regn - svampen växer - hoppas jag så kanske det blir en tur i skogen på söndag.

Eller så får det bli en dag nästa vecka.

Nästa vecka har jag inget inbokat förutom akupunktur och min spruta men i övrigt är kalender tom om man då inte räknar jobbet också.

Men veckan därpå - ja då är det ju sonens flytt. Kulturkalas och så ska jag jobba på lördagen. Och beroende på när sonen ska flytta - om han får ledigt från sitt jobb också för då är hans semester slut så lägger jag min ledighet i samband med det.

Jag är lite sur - eller lite och lite - rätt sur på barnens pappa. Han vet att sonen ska flytta men han kan inte säga - ja jag hjälper dig!

Han kan inte ta ledigt några timmar från sitt jobb och låna en släpvagn och hämta sonens säng på Mio. Och på helgen så var han tvungen att åka ner till husvagnen.

Och då det gör ont i mitt mammahjärta så tänker jag på sonens. Som försöker försvara honom när jag muttrar. Det måste ju ändå kännas för honom också. Att han inte är så viktig.

Speciellt när han (pappan) påtalar att styvdottern ska ha hjälp med sin flytt någon gång och då måste han ta ledigt för det!!!!!

Så vi skiter i honom. Jag packar in i bilen och kör xx antal gånger om det behövs. Frågan är vad det skulle kosta att hyra en bil och hämta sängen mot vad det kostar att låta dom köra den. Så det får bli när vi vet när dagen D för flytt blir.

Och dottern - ja vi ska ju måla och ha oss där. Och precis när hon pratade om att hon skulle flytta - ja även sonen så var det ju annat ljud i källan - att man skulle hjälpa till men när man sen kommer närmare faktum - ja då blir det undanflykter.

Så det är inte lätt att vara mina barn!

Men vi fixar det - dom och jag som vi alltid fixat det mesta!

MÅ Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar