December

December

tisdag 31 oktober 2017

Sista dagen i månaden.

Tiden går så oerhört fort. Den bara försvinner och jag sitter och fattar ingenting.

Det har hänt massor.

I förra veckan ringer min son mig på förmiddagen - där runt 11. Det är den tiden jag brukar ringa honom varje dag - för att säga godmorgon och fråga hur läget är osv.

Så när han ringer mig så tänkte jag - kul han ville vara först :). Hör att han frågar kan du hämta mig med en ynklig röst.

Nämen - goa sonen saknar sin mamma är min tanke. Och att han driver med mig. Men han upprepar frågan med lite mer skärpa.

Kan Du hämta mig.

Då blir jag ju mer vaken och undrar varför.

Jo hans toalett har svämmat över och på golver är det en massa otrevligheter. Som tur är - höga trösklar så det höll sig i badrummet men han kunde ju inte komma in där.

Så jag fick på mig byxor och pyjamaströjjan fick vara kvar och iväg.

Då hade fastighetsskötaren kommit dit och ringt till slamtömningen.

Tur att jag hade handlat så han kunde äta mat när han sen var hemma hos mig, ta en dusch och fixa sig för att åka och jobba.

Själv så åkte jag och jobbade för att sen åka hem till sonen med skurmedel och annat och städade upp efter olyckan. Det mesta var ju borta men badrumsmattan åkte i soporna. Och sonen kunde sen på natten komma hem till nystädat och bara lägga sig och han var så tacksam och jag fick en sen hälsning och stort tack mitt i natten.

Självklart ställer jag upp för honom precis som för min dotter när dom behöver.

På fredagen hämtade jag dottern efter jobbet och vi åkte och gjorde lite ärenden innan jag sen släppte av henne hos sig. Men innan hade jag varit på vårdcentralen. Ringde på fm när jag vaknat för min vänstra stortå hade fått svallkött. Ont som skam och jag hade själv under nästan 2 veckor försökt få bukt med den själv. Hade tänkt visat upp den på onsdagen men var inne på apoteket först och där hänvisade dom mig till alsolsprit. Men det gjorde ingen större nytta. Så när jag på fredagen tog av bandaget och såg ur såsigt och fullt med var så ringde jag och skulle bli uppringd på em. Och det blev jag och en kvart senare var jag på vc.

Sköterskan tittade på min tå och lapis var ett alternativ med då måste man ha en läkare bakom beslutet och någon sån fanns inte sent på fredag em. Så kortison blev ordinationen. In på apoteket och hämta ut receptet.

Lördag - vilken härlig dag. Solen var varmt och jag satt ute i trädgården och drack kaffe i min stol i sol. Länge, krattade lite, gick en kortare haltande runda med vovve, krattade mer och mer kaffe i solen. Så underbart väder det var och jag blev till sist tvungen att gå in för att kliva in i duschen och fixa till mig.

Hämtade upp dottern vid 5 och så åkte vi till stan för att gå på Trädgårn och Mando Diaos spelning. Och vi var där tidigt för vi skulle också äta deras buffé innan.

Tån hade jag kletat in med xylocainsalva för bedövning och det hjälpte bra, Så jag kunde klämma in fötterna i ett par skor med klack - dock inte för spetsiga så efter kvällen var jag bra mör i trampdynorna. Det var ju inga sitt platser och det gick ju inte låta bli att röra på höfter och dansa med.

Spelningen var jättebra och även deras förband Discopunk var bra som förband och live. Så nöjd var jag med den kvällen. Även dottern tyckte det var riktigt bra.

Jag har ju haltat runt med tån och höften är ju kass sen innan så det har gjort att hela vänster sidan är öm och bedrövlig. Knäet har tagit stryk det också. Så kroppsligt är det ju sådär men själen.

Ja den mår gott. Och där och då kunde jag ju glömma bort allt annat och bara njuta av ett av mina favoritband.

Har nu sett Kent - som jag alltid gillat, Coldplay - har också varit mina favoriter och nu då också Mando Diao. Känner mig priviligerad.

Väl hemma sen efter att ha kört hem dottern så kunde jag varva ner och lägga mig och veta att vi fick en timme extra den natten. Skönt.

Söndag - då var det bestämt att båda ungdomarna skulle komma hem till mig. Sonen skulle sova över eftersom han skulle till tandläkaren igår.

Samtidigt skulle vi laga matlådemat. En stor form med Lasagne blev det och sen 2 gryter - en chiligryta och kalops på högrev.

Hade fundering på om vi skulle grillat med det blåste för mycket så vi stekte ryggbiff på spisen - gick ju också bra. Klyftpotatis och fempepparsås.

Dom hjälpte mig att få upp en gammalt skåp som stått i förrådet så nu kan jag få ordning på mitt kombinerade gäst/sy/skräprum.

Vi åkte på yogan jag och dottern men det gick inte så bra. Det är många positioner som man använder fötterna och tån - mer än vad man tänker på och jag kunde inte stödja på tån och var också svag i benet ändå.

Att sen åka hem och ha sonen hemma var en go känsla. Lite som förr. Men ändå inte. Jag har ju nu hans gamla rum så för honom blev det nytt att sova i dotterns gamla säng och rum. Men där fanns det tv på väggen och han kollade sin dator också.

Tror han också tyckte det var lite skönt att få bli ompysslad av sin mamma.

Vi fick också tvätta - så den där gamla klyschan om att när barnen flyttar så kommer dom hem till mamma med tvätten.

Men han har tvättat själv och skulle göra det i lördags men tvättmaskinen funkade inte.  Jag drog ur kontakten när jag städade där och nu så pep den bara. Den är väldigt modern med display och jag tittade på den och sonen felsökte men det hände inget så därför fick han tvätta hemma hos mig.

Men lika skönt som det är att ha dom hemma är det att som igår kväll ha mitt hem för mig själv. Är glad över att jag kan njuta och må gott i min ensamhet likväl som njuta när dom var hemma även om det också går tillbaka till gamla vanor. Lite tjafs mellan syskon, brötigt och tjat :)

Tån fick jag igår ompysslad på vårdcentralen igen. Lapis på svallköttet - attan vad det sved. Och ett sorts grönt tygnät under nageln för att lyfta den. Har inte tagit bort och tittat utan tänker att det får dom göra på vc i morgon på min vanliga onsdagstid.

I går var det attans kyligt. Nordliga vindar och inte alls skönt på kvällsrundan jag tog. Idag är det bättre för vinden har vänt men väldigt mörkt. Man blir lika överrumplad varje år man byter tid. Oavsett om det är sommar eller vinter.

Men också påverkad. För klockan 21 är jag ju trött som attan - och min kropp tror den är 22.

Om det blir yoga imorgon - tror inte det. Dottern är snörvlig och har arbetsmöte på annan ort imorgon och jag - ja tån får läka mer.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Hej vännen!
    Vill bara tala om för dej att jag har bestämt mej för att försvara min rätt att blogg precis som jag själv vill. OM det kommer fler kommentarer från du vet vem, så tar jag det då. Någon gång måste ju även jag stå upp för mej!
    Ha det bra. Kram <3

    SvaraRadera