December

December

onsdag 22 november 2017

VInter

Det blev snö och vinter hos oss också. I söndagsmorse började det sakta tidigt på morgonen falla snö och sen höll det på söndagen igenom och det innebar att jag som då inte hade fått på vinterdäcken inte åkte iväg med bilen någonstans.

Ingen yoga och mjölken fick jag vara rädd om så att jag skulle kunna ha i kaffet.

Däcken hämtade jag fram och la i bilen så jag visste vad jag skulle ha som högsta prio på måndagen.

Var beredd att kliva upp tidigare en jag hade en sån kass natt. Somnade gott men vaknade vid halv 3 och sen somnade jag inte förrän närmare halv 7 igen.

Avskyr - fullkomligt avskyr dessa nätter. Vrider, vänder, kliver upp, toa, kök, koka örtte - kvällsro, lägga mig och inte somna ändå. Så jag vaknade inte till så tidigt som jag trott så jag tänkte det får väl bära eller brista.

Så efter morgonstök och hundpromenad så åkte jag iväg och in till en liten däckgubbe och där var det precis tomt så jag kunde åka in direkt och så blev alla däcken bytta. Det var där jag också köpte mina vinterdäck så i blir det 3 vintern och dom såg ff bra ut. Billig är han också. 200:- betalade jag och jag var på jobbet strax innan klockan slog 13 - min normala tid.

Min manlige kollega däremot hade åkt till den större firman som jag hade i mina tankar också. Han köade i 2 timmar och för dubbla priset. Så ibland ska man ha tur.

Måndag innebar också cash in på kontot - pensionen så jag gjorde ärenden i centrum (julklappar) och så åkte jag och tankade och sen till ica.

Hemma igen så kör jag bilen ända fram till porten för att inte behöva bära så långt och jag hade flera kassar och även kattsand så det är ju bra att det går. Men min hund blir ju då lite väl tokigt och ylar nästan så han fick jag hämta och sätta i bilen medan jag bar upp allt. Sen parkera, gå en runda och hem igen.

Packa upp varorna och lag mat. Hade sparris i kylen sen tidigare och hade köpt storpack lövbiff som jag tog 2 skivor av och resten frös jag in - 2 och 2 så det blev flera portioner. Strimlade lövbiffen och så fräste jag den ihop med sparrisen och kokade pasta.

Jag var inte klar förrän vid 8 så jag missade början på Vår tid är nu på ettan. Sen var det inte så mycket annat att titta på men jag satt framför tv en stund i alla fall innan jag vid halv 10 stupade i säng.

Och det blev en repris av föregående natt. Samma tider och samma sömnlöshet. Så igår var jag så trött när klockan ringde - ja den var ställd för jag hade tid för kloklipp hos vet för vovven, först hade jag en tanke på att ställa in men hittade inget på deras sida om att maila utan ringa vid 8 - nej icke!

Så vi åkte dit och det tog 10 min och så var det klart. 100:- och det är det värt - varenda krona. Klorna blir bra klippt och det är snabbt och smidigt. Annat mot att själv sitta hemma och mata med skinka för 100:- och ändå inte klippa bra för man inte törs.

Sen körde jag hunden till dottern och lämnade av honom där då hon var ledig och det var härligt väder. Sol, gnistrande snö, minusgrad och riktigt vinterhärligt.

Hämtade sen efter jobbet - det blev 3 timmar - orkade inte mer. Var inte med i huvudet och det var bara jobbigt och jag skulle iväg med dottern så hämtade upp dom och hem med vovven. Ett paket från indiska hämtades ut. Dottern skulle göra en beställning och då hängde jag på.

2 klänningar blev det.



Hade provat dom tidigare så jag visste att dom skulle passa och idag har jag den svartvita på mig och jag har även lite färg på fransarna - måste ju använda upp mascaran. Kan inte köpa, använda ett par gånger och sen få slänga för att jag är för lat för att tvätta ansiktet om kvällarna!

Nu har jag också köpt servetter för make-up på ica som är lätt att använda och torka av sminket med!

Klänningarna provade jag på fredagen då jag och dotter var iväg. Vi skulle hämta en kaffekokare som hon reklamerat men inte fanns inne den dagen. Den skulle ha kommit men det hade den inte gjort så det var ogjort ärende så vi åkte förbi köpcentrat och tittade lite för jag hade sett att en kofta dottern tittat på nu var nedsatt men hon tyckte inte hon hade kontanter så beställa och ta det på faktura blev det istället. Och koftan var stor i storlek så hon kunde nu ta en small - så prova i butik är bra och beställa den hem är perfekt.

På lördagen sen så umgicks jag med sonen. In till samma köpcentrum och det blev några klappar till dottern köpt. Och jag hade sett en mugg på indiska som jag ville ha och tänkte att den kan sonen köpa till mig - vilket han gjorde. Dock så var det vasst från glaseringen på örat upptäckte jag när jag kom hem så därför behövde jag reklamera den - vilket gjordes igår och då köpte jag själv en mugg som jag nu ska ha till jobbet. 




Den röda fina fick stanna hemma och den blå med fjärilar har jag nu på jobbet - det är lite självuppskattning att ge sig fina muggar att dricka ur. Kan inte få för många olika fina muggar för olika stämningar och tillfällen. Dricker både kaffe och te ur dom.

Sen storhandlade han och vi gjorde sen ost-och-skinkpaj ihop. Pajdegen hade jag gjort hemma tidigare. Jag tycker det är så gott men en rätt jag glömmer bort. 80-talet var eran för Quiche Lorraine.

På söndagen - ja då blev det ju inget ut och åka av men jag fick städat lite hemma plockade undan saker som alltid hamnar där dom inte ska hamna. Satt på golvet och borsta mattan i vardagrummet från hår



En liten provsmak - kall av årets blossa 2017 fick det bli på söndagen när jag satt och njöt av min städande dag, vintervitt och härligt. Det är riktigt god. Passar min smak - inte för söt, inte för stark men jag brukar föredra dessa glöggar kall.



Massa loppisrundor har det blivit är mest på jakt efter en möbel men hittar ju lite annat kul också. Bland annat denna härliga trearmade kandelaber okänt material. Den är ju ergad så den kan vara koppar men också mässing. Tung är den också men hittar inga stämplar och snirklig och blommor - men jag gillar den. Och med röda ljus blev den jättefin.

Fatet - en glasfat och målat i koppar underifrån. Det fick sonen - han har inget kakfat och tänkte att det kanske skulle passa honom men man vet aldrig men han gillade det så jag fick ju lämna ifrån mig köpet.

Och igår - så hittade vi äntligen möbeln som vi letat efter - hoppas jag. Ett gammal 30-tals sideboard - har inga foton än. Sonens lägenhet är ju från den tiden så jag tror det kommer bli jättebra. Dottern - mer skeptisk.

Så imorgon ska jag hämta honom och vi ska hämta det på loppisen på fm. Hade funderingar på det idag men vädret satte stopp. Får ju ha den på taket. 295:- kronor betalade jag och det är 2 skåpdörrar och lådor i mitten och skulle det vara så att sonen känner - stopp nej och aldrig - ja då passar den hemma i mitt vardagsrum att ha som tv-bänk tex. 

Sonen ska ha det som barskåp och ställa fina glas och sen ha sin whiskyhylla på den. Det lilla bord som också loppisfyndats en gång är lite litet för ändamålet.

loppisfynd - 2 olika tillfällen men som dom matchar.


Julen är i antågande - det går fort nu. Har köpt de flesta klapparna redan - wow - inte ute i sista stund i år.

Och det vackra vita fina kanske har försvunnit innan ens julstjärnan kommer upp. Men jag hoppas det ligger kvar. 

Det har snöat i natt och när jag var ute och gick med vovven så var det plusgrader. Oplogat på småvägar och trottoarer. Slaskigt på saltade vägar så det är ju trist.

Och det ska komma mer regn men om det sen blir kallt i natt för det ska klarna upp så kommer det bli rejält halt.

Yoga ska det bli idag. I söndags ja då blev den ju inställd för vår del. Så det ska bli skönt. Även min tå har blivit nästan helt bra. Visade upp den för sköterskan när jag var där och tog sprutan idag. Samma sköterska som såg den första gången och hon var uppriktigt väldigt intresserad av att se hur det blivit för hon har inte varit med på hela resan. Så det tog sin lilla tid men till sist så.

Nu ska jag gå och fylla på min nya fina mugg med kaffe. Ta en smörgås och hör precis på radion om att det varit större strömavbrott i mitt område. Dock har jag inte märkt något men dottern hade märkt av det. Anledning - träd som fallit över ledningar pga snön.

Jag som är uppväxt i norrland med massa snö kan inte begripa hur det kan bli så eländigt med den lilla snön som kommer. Det är ju inga jättemängder och det är smockor och annat i rubrikerna.

Det är vanlig svensk vinter då det kommer lite snö. Fattar inte detta alls.

Må Gott



1 kommentar:

  1. Skönt att du fick på vinterdäcken så snabbt och till bra pris.
    Ler när jag ser klänningarna du köpt. Jag har köpt samma som du! Hade tänkt att ta den svart- vita idag, men det blev till slut en annan i samma färger från samma ställe (naturligtvis).
    Jag har inte köpt några julklappar ännu. Kom på idag att det bara är 1,5 vecka till advent! Nå ja....jul blir det oavsett hur mycket eller lite jag gör.
    Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera